website logo

Software netwerkbeheer

Software en netwerkbeheer uitbesteden? Mida IT Service helpt je graag!

Een cruciaal instrument in elk bedrijf is software- en netwerkbeheer. De stabiliteit en optimale werking van software en netwerken moet worden gehandhaafd. Om de prestatie van een automatiseringssysteem op peil te houden, wordt gebruik gemaakt van een gestructureerde strategie voor netwerkbeheer en routinematig systeemonderhoud.

Het beheer van je ICT-systemen kan worden verzorgd door Mida IT Service omdat zij de expertise en vaardigheden hebben om dit te doen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Software en netwerkbeheer

Software en netwerkbeheer uitbesteden

Wil je ook de voordelen ondervinden van het uitbesteden van je netwerk- en softwarebeheer? Vanuit het kantoor in Arnhem levert Mida IT Service landelijke IT-beheerdiensten aan bedrijven in heel Nederland. Bekijk de mogelijkheden voor jouw bedrijf en neem contact op.

Wat doet ​een software en netwerkbeheerder?

Iemand die het netwerk beheert, wordt een netwerkbeheerder genoemd. Tot die conclusie ben je waarschijnlijk zelf ook wel gekomen. Het beheer van een computernetwerk is toch moeilijker dan je denkt. Het netwerk van je bedrijf bestaat uit een aantal computers die communicatie tussen gebruikers mogelijk maken.

Daarom is een netwerkbeheerder verantwoordelijk voor het onderhoud, de integratie van de infrastructuur, de functionaliteit en voldoende ruimte voor het aantal systemen. In de praktijk kunnen de taken van een netwerkbeheerder sterk uiteenlopen. Activiteiten als helpdesk of systeembeheer worden vaak opgenomen in een kleiner bedrijf en dus netwerk. Bij grote organisaties is daarentegen alleen de rol van systeembeheerder voldoende om de functie, die volledig is, te vervullen.

Wat doet een systeembeheerder?

Als systeembeheerder werk je in de IT-sector en ben je verantwoordelijk voor de goede werking van één of meer computersystemen. Een systeembeheerder voert vaak meerdere taken uit bij zowel kleine als grote bedrijven. Tot die verantwoordelijkheden behoren:

  • Het maken van back-ups
  • Installeren en instellen van software
  • Toevoegen en wijzigen van gebruikersinformatie
  • Technische vragen beantwoorden
  • De security van een computernetwerk regelen
  • De werking van een systeem documenteren en onderhouden

Systeembeheerders hebben dus een bredere functie en zorgen voor de implementatie van software en hardware in een organisatie.

Meer weten?
mida it service mike werkplekbeheerder arnhem
Software en netwerkbeheer uitbesteden?

Ben je benieuwd wat wij op het gebied van software en netwerkbeheer voor je kunnen betekenen? Dan denken we graag met je mee en geven we advies. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken.

Contact