website logo

Nieuw lek in Windows Server

CVE-2020-1350

Afgelopen dagen heb je het misschien al zien verschijnen in het nieuws of in het netwerk om je heen. Er is een nieuw lek in de Windows Server gevonden en het betreft alle versies hier van. Het gaat om een lek in het DNS-Systeem van de Windows Server. Dit lek is inmiddels al 17 jaar oud en aangeduid met de naam CVE-2020-1350.

lek windows server CVE-2020-1350

Het lek

Dit lek is zoals Microsoft het aangeeft wormable, dit houdt in dat het door kwaadwillende misbruikt kan worden om mallware te verspreiden. Ook zonder dat hier interactie voor nodig is van een gebruiker.

Het lek is gevonden door onderzoekers van Check Point Research Hackers. Het lek krijgt een CVE score van 10. Dit is de hoogste score die er gegeven kan worden en dient dan ook uiterst serieus genomen te worden.

Ons advies

Zorg er voor dat al je Windows servers up to date zijn. Zorg er ook voor dat de laatste patches zijn ge√Įnstalleerd om te voorkomen dat er misbruik gemaakt kan worden van de systemen.¬†Daarnaast heeft Microsoft inmiddels een patch uitgebracht om dit lek te dichten¬†KB4569509.

Mocht je twijfelen of jouw systemen wel up to date zijn? Laat ons dan de twijfel weg nemen en er voor zorgen dat je zeker bent van veilige en up to date systemen. Neem contact op en dan komen we graag langs om te kijken wat we kunnen betekenen!

Lees hier de blog van Microsoft over CVE-2020-1350

Alle artikelen
security mida it service
Twijfel je of jouw systemen wel up to date zijn?

Twijfel dan niet om met ons contact op te nemen. Wij komen immers graag langs onder het genot van een kop koffie om te kijken wat we voor jouw servers kunnen betekenen!

Contact