website logo

Ben jij wel goed beveiligd?

Is jouw bedrijf bestand tegen het gevaar van virussen, malware en hacks?

Je hoort steeds vaker en vaker dat mensen en bedrijven slachtoffer zijn geworden van virussen, malware en hacks. Onlangs waren er nog verschillende ziekenhuizen, gemeentes en scholen in het nieuws die het doelwit hiervan zijn geworden. Maar hier houdt het niet op, we zien steeds meer dat ook midden en klein bedrijf het doelwit zijn. En niet te vergeten, ook steeds meer particulieren ondervinden problemen met dit soort malafide praktijken.

Ondanks dat je veel wordt gewaarschuwd, zowel online als in het nieuws, komen we toch nog veel mensen tegen die niet weten of ze wel goed beschermd zijn tegen dergelijke problemen. Of mensen die denken dat ze het goed voor elkaar hebben en dan blijkt hun virusbescherming allang verlopen te zijn. Hierdoor krijgt de software niet de nieuwste updates binnen.

security

Al je persoonlijke foto’s weg… Neem jij het risico?

In de praktijk lijkt het vaak goed te gaan zonder bescherming, tot die dag komt en het toch misgaat. In veel gevallen is de schade enorm, niet alleen de schade op de machine die geraakt is, maar er kan ook emotionele schade aan vast hangen. Stel je voor dat jij het doelwit wordt van een virus of een hack en op de laptop die getroffen is staan je bankgegevens of de foto’s van je kinderen en je trouwdag. Ook daar hebben hebben hackers toegang tot en jij bent ze kwijt. Wat doe je dan? Hopelijk heb je dan goede backups om de schade te beperken. Maar wat nou als je die niet hebt en je bent toch echt alles kwijt? De foto’s van die momenten kan je niet meer opnieuw maken.

Maak gebruik van backups

Heb je een eigen bedrijf? Zorg dan dat jij en je medewerkers goed opletten op de mails die je opent. Het kan namelijk zijn dat er mails binnenkomen die crypto virussen bevatten. Zonder na te denken wordt de bijlage geopend terwijl je niet goed beveiligd bent. Al je bestanden worden vergrendeld en er worden duizenden euro’s gevraagd door de dader om je bestanden terug te krijgen. Stel je hebt wel backups, dan blijft het super vervelend en kost het tijd alles te herstellen en zal er behoorlijke schade zijn. Maar als je die niet hebt, wat dan? Kan je al het werk dat gedaan is herstellen of is de schade zo groot dat in het ergste geval je de deuren van je bedrijf kan sluiten?

Elke dag komen er nieuwe virussen uit, nieuwe veiligheidslekken komen boven water en hackers worden steeds slimmer. Maar ook elke dag worden er nieuwe manieren uitgebracht om je zo goed mogelijk te beveiligen tegen dit soort gevaren. Maak het kwaadwillende zo moeilijk mogelijk om in jouw systemen te komen.

Daarom willen wij je vragen om goed op te letten of jouw systemen wel beveiligd zijn. Wij zeggen niet dat het onmogelijk wordt dat je het slachtoffer kan worden als je alles goed voor elkaar hebt. Hackers en ontwikkelaars van virussen zullen er altijd zijn en zich blijven ontwikkelen. Maar door een goede virusbeveiliging en andere veiligheidsmaatregelen maak je het de daders wel zo moeilijk mogelijk om in jouw systemen te komen.

Zorg dat ten aller tijden je de laatste veiligheid updates hebt draaien op je systemen en dat je een goed antivirus systeem hebt draaien. En niet te vergeten, zorg dat je een goed werkend backup systeem hebt.

Zorg ervoor dat je systemen veilig zijn

Twijfel je nu of binnen jouw bedrijf alles wel zo goed mogelijk beveiligd is? Neem contact met ons op en dan komen wij graag onder het genot van een kop koffie kijken wat we voor jou kunnen beteken.

Alle artikelen
systeembeheer mida it service
Zeker zijn dat jouw systemen zo goed mogelijk beschermt zijn?

Wil jij zo goed mogelijk beveiligd zijn? Wij helpen je graag of het nu gaat om een goed antivirus systeem of een backup omgeving, we doen er alles voor om te zorgen dat jij veilig te werk kan gaan.

Contact