website logo

Nieuw lek in Windows Server

CVE-2020-1350

Afgelopen dagen heb je het misschien al zien verschijnen in het nieuws of in het netwerk om je heen. Er is een nieuw lek in de Windows Server gevonden en het betreft alle versies hier van. Het gaat om een lek in het DNS-Systeem van de Windows Server. Dit lek is inmiddels al 17 jaar oud en aangeduid met de naam CVE-2020-1350.

lek windows server CVE-2020-1350

Het lek

Dit lek is zoals Microsoft het aangeeft wormable, dit houdt in dat het door kwaadwillende misbruikt kan worden om mallware te verspreiden. Ook zonder dat hier interactie voor nodig is van een gebruiker.

Het lek is gevonden door onderzoekers van Check Point Research Hackers. Het lek krijgt een CVE score van 10. Dit is de hoogste score die er gegeven kan worden en dient dan ook uiterst serieus genomen te worden.

Ons advies

Zorg er voor dat al je Windows servers up to date zijn. Zorg er ook voor dat de laatste patches zijn geïnstalleerd om te voorkomen dat er misbruik gemaakt kan worden van de systemen. Daarnaast heeft Microsoft inmiddels een patch uitgebracht om dit lek te dichten KB4569509.

Mocht je twijfelen of jouw systemen wel up to date zijn? Laat ons dan de twijfel weg nemen en er voor zorgen dat je zeker bent van veilige en up to date systemen. Neem contact op en dan komen we graag langs om te kijken wat we kunnen betekenen!

Lees hier de blog van Microsoft over CVE-2020-1350

Alle artikelen
security mida it service
Twijfel je of jouw systemen wel up to date zijn?

Twijfel dan niet om met ons contact op te nemen. Wij komen immers graag langs onder het genot van een kop koffie om te kijken wat we voor jouw servers kunnen betekenen!

Contact

Over ons

De ICT’ers van nu

Mida IT Service is de ICT-partij van nu. Of je nou wil dat we op locatie langs komen of dat we op afstand helpen, wij regelen het. Waar we ook zijn, we kunnen je altijd… helpen (moet je computer natuurlijk wel aan staan met een internet verbinding).

Ons doel

Ons doel is om samen met onze klanten het beste uit hun ICT-omgeving te halen. Wij zorgen ervoor de jouw bedrijf continuïteit heeft en zich bezig kan houden… met dat waar het goed in is, wij zorgen voor de rest. Dit doen we met een gespecialiseerd team dat elke dag weer met een lach en de juiste kennis, voor onze klanten klaar staat.

Onze visie

Elke dag groeit de wereld van ICT, zowel online als, bij bedrijven op kantoor. Bij Mida IT Service zorgen wij ervoor dat we hier in mee groeien. Door dit te doen kunnen… wij al onze klanten op maat bieden wat hun wensen zijn. Maar ook er voor zorgen dat het de juiste continuïteit en betrouwbaarheid biedt.

Close storingsmelding

LET OP ER IS STORING

Momenteel ondervinden wij problemen in één van onze datacenters. Dit resulteert in verbindingsproblemen met uw Online werkplek.