website logo

Werk met Microsoft 365 in de Cloud

Lees hier alle voordelen van 365 in de Cloud

Iedereen heeft tegenwoordig wel van de term Microsoft 365 gehoord (voorheen Office 365), maar wat houdt het eigenlijk in? Microsoft 365 is een Cloud platform van Microsoft waarbij je altijd het vertrouwde Officepakket up-to-date hebt (afhankelijk van het type licentie). Zo heb je met Microsoft 365 pakket verschillende voordelen van de Cloud, zoals online vergaderen met Teams en het samenwerken in projecten en bestanden. Daarom nemen we je in deze blog mee in de voordelen van Microsoft 365.

microsoft 365 cloud

Toegankelijkheid

 Het grootste voordeel van Microsoft 365 is de toegankelijkheid. Je kan overal en wanneer dan ook met je bestanden aan de slag. Ook kan je naadloos bestanden met je collega’s delen en samenwerken in dezelfde bestanden is geen probleem meer. Verder kunnen projecten tegelijkertijd met collega’s opgepakt worden.

Online verbonden zijn

Naast de toegankelijkheid is een belangrijk voordeel van Microsoft 365 het online vergaderen met contacten. Dit is mogelijk dankzij Microsoft Teams. Chatten, video conference en bellen is allemaal mogelijk. Hierdoor is het nog gemakkelijker om even snel contact op te nemen met een collega over de status van een project. Of contact met een relatie opnemen om te vragen hoe het met een levering zit. Dit is nu zo gedaan.

Overal en altijd

Altijd en wanneer dan ook je software up-to-date hebben waardoor je minder veiligheidsrisico’s loopt. Wanneer je een Microsoft 365 abonnement hebt krijg je altijd de nieuwste updates van de software. Hierdoor vergroot je de veiligheid van jouw systemen en je hoeft je geen zorgen meer te maken over trage en verouderde software.

Kostenbesparing

Ook een heel belangrijk punt, wat dacht je van de kostenbesparing? Je hoeft niet meer te investeren in dure servers en software licenties voor je e-mail servers en documenten beheer. Hierdoor word je investeringskosten voor de IT-omgeving flink gereduceerd.

Schaalbaarheid

Daarnaast is kostenbesparing een belangrijk voordeel ook de schaalbaarheid. Je betaalt voor wat je nodig hebt en wanneer je het nodig hebt. Dit kan bijvoorbeeld in een kleine vorm van enkele gebruikers tot Enterprise formaten met duizenden gebruikers in verschillende soorten pakketten.

Beveiliging en zekerheid

Het goed en juist beveiligen van je data binnen je bedrijf is in deze tijd van groot belang. Vooral wanneer je data niet meer in huis staat maar ergens in de Cloud op servers van een andere. Ook hier wil je natuurlijk zekerheid hebben dat alles goed beveiligd is. Microsoft heeft zijn omgeving voorzien van zeer uitgebreide beveiliging die voldoen aan de Europee privacy voorwaarden. Deze zijn ook opgenomen in hun Service Level Agreement (SLA). Dit geldt voor de software en de Microsoft Datacenters. Daarmee is Microsoft de eerste die zich hierin onderscheidt van andere Cloud leveranciers. Naast de zeer strikte beveiliging biedt Microsoft ook een uptime van zijn producten van 99,9%. Hierdoor word je verzekerd van de hoogste beschikbaarheid.

Alle artikelen
mida it service mike werkplekbeheerder arnhem
Mida IT Service en Microsoft 365

Al ruim vier jaar zijn wij leverancier van Microsoft 365. Hierdoor hebben wij de kennis en ervaring in huis om voor onze klanten een op maat omgeving te realiseren die voldoet aan alle benodigdheden. Ook enthousiast en zou je graag een trial willen beginnen met je onderneming? Dat kan, want de eerste maand krijg je de licenties van ons.

Contact